preloder

Yoga på företaget

Är du ansvarig för friskvården på din arbetsplats? Ge dina medarbetare chansen att yoga på jobbet! Jag kommer till er med all yogautrustning som behövs. Är du en medarbetare som önskar att få yoga på jobbet? Tipsa din arbetsgivare! Det ni behöver på er arbetsplats är en yta att hålla till på. Yogasessionerna formas fram utifrån gruppens behov och önskningar. De kan vara allt från fysiskt aktivt till lugnt, återhämtande och meditativt. Jag erbjuder kurser som löper över 5 eller 10 veckor och också enstaka tillfällen vid till exempel aktivitetsdag och konferens.

Att väva in yoga i vardagen har bevisligen många fördelar, bland annat så hjälper det mot smärta i länd- ryggen, stel nacke, tighta höfter och axlar efter att ha suttit eller stått vid ett skrivbord många timmar i sträck. Genom att inkludera yoga i den dagliga rutinen kan du minimera obekvämligheten i kroppen som uppstår under dagen vilket gör det lättare att fokusera på arbetet.

Yogan bjuder också in dig till att bli mer närvarande. Långa jobbdagar med timmar framför datorn, spring mellan möten, planera och analysera kan vara en stor distraktion från sig själv. När du är distraherad från dig själv är det lättare att falla in i ohälsosamma vanor och tankebanor som skapar stress. Så att ta en stund under dagen till att röra på kroppen samt stretcha ut på ett närvarande vis med hjälp av djup andning kommer du tillbaka grunden. Detta ger dig ett mer klarsynt sinne, en energikick vilket gör dig mer fokuserad och centrerad.

Stresshantering
All yoga och meditation är en form av stresshantering men just denna kursen ger dig alla goda bitar från karamellskålen. Du kommer att få lära dig om meditation och hur du praktiserar det på ett sätt som är lätt att ta till sig. Yin yoga är en stor del av kursen då det är en väldigt lugn och meditativ yogaform med fokus på att slappna av och ge sig hän till stunden och kroppen. Du får ökad rörlighet samt frigjort spänningar och blockeringar. Kursen kommer att ge dig en större förståelse för varför och när stress uppstår. Yogan och meditationen som du får ta del av kommer du kunna använda i förebyggande syfte eller när stressen redan har smugit sig på. Önskade och oönskade situationer och känslor kommer alltid att uppstå mer eller mindre. Så istället för att försöka kontrollera känslor och världen utanför kommer kursen ge dig möjligheten att finna ett avslappnat förhållningssätt till stressen och känslorna som poppar upp inom dig när du vandrar genom livet.
Kontorsyoga
En paus vid kontorsplatsen som ger energi och förhöjer din koncentrationsförmåga. Med lättillgängliga yogaövningar kan spänningar och smärtor frigöras, sådant som byggs upp vid tex. långa möten, sittningar på stol böjd framför en skärm eller när du snabbt ska från en plats till en annan. Tillsammans med olika andnings- tekniker och meditation kan du uppleva mer klarhet och lugn i ett annars kanske stressat sinne. Kroppen kommer att kännas mjukare, energinivå höjs och drivet samt inspirationen till att arbeta ökar. Kursen kommer att ge dig enkla verktyg som du lätt kan väva in i dina timmar på kontoret antingen ensam eller som en rolig grej tillsammans med arbetskollegor, när du pendlar eller varför inte hemma efter en lång arbetsdag?
Yoga Basic
Är du nyfken på yoga? Eller kanske nyfrälst efter ett par gånger på yogamattan? Då är den här kursen perfekt! Yoga Basic har sin grund i Hatha yoga och är en fysiskt utmanade form av yoga som stärker och ökar rörlighet i hela kroppen på ett skonsamt vis. De olika övningarna och andningsteknikerna bidrar till ökad närvaro samt minskar stress på era plan – fysiskt, mentalt, emotionellt och energimässigt. Kursen kommer ge dig klarhet i yogans grunder så att du enkelt kan praktisera i grupp och på egen hand. Med andetaget som guide kommer spänningar och smärtor från stress att frigöras samtidigt som att du enkelt kan anpassa yogan efter eventuella fysiska begränsningar. En paus under arbetsdagen som ger energi samt ett mer klarsynt och lättsamt sinne.

Priser 

1 gång: 2 500 kr
5 gånger och uppåt: 2 000 kr/gång
Priserna är exklusive moms.

Jag tillhandahåller mattor, block och filtar.

kontakta mig

 

Dalie Bäfverfeldt

© 2018 Dalie Bäfverfeldt | Dalie.se | All rights reserved | Hosted by Mikiit